Merenung Masa Dekat

Eh! Betul ke penggunaan ayat pada tajuk ‘entry’ ni? Saya tak berapa nak pasti. Namun mungkin faham apa yang saya cuba sampaikan. Kalau tak faham mari saya baeri tahu apa yang saya fikirkan di pagi hari.

Bila difikirkan akan apa yang saya telah lakukan dalam hidup, makanya saya punya pelbagai andaian akan apa yang mungkin berlaku di masa depan. Gusar, gundah dan gulana itu adalah perkara biasa. Ye lah kita bukan boleh agak apa yang bakal berlaku. Nyawa masih dikandung badan ke esok hari, masih sihat kah kita, dan sebagainya. Betul macam-macam benda yang bermain difikiran. Rasa macam ingin putarkan semula masa dan melukan semuanya ibarat kain putih. Namun apa kan daya semua itu tidak mungkin berlaku. Apa yang telah berlaku tidak mungkin boleh diputar balik. Maka terimalah semuanya.

Setelah saya fikirkan dan pertimbangkan banyak perkara, maka telah disimpulkan yang saya akan melaksanakan ‘ultimate plan’ untuk kesenangan masa depan. Mungkin akan ada yang mengatakan itu dan ini. Namun aku kena ambil inisiatif ‘ada aku kisah’ untuk memajukan diri seterusnya mencapai kejayaan.

Jadi ia akan benar-benar belaku. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *